https://comeniusbrouwerij.nl/wp-content/uploads/2022/12/comenius_kerst_2022.jpg

COMENIUS ONDER DE BOOM

Pak deze laatste weken van het jaar nog eens uit met een leuk geschenkpakket met het lekkerste bier uit ’t Gooi! Bovendien is ons bier helemaal in het nieuw gestoken. Nieuw logo, nieuw label, nieuwe viltjes, zelfde heerlijke bier.

We hebben leuke doosjes met 4 of 6 flesjes, maar ook een lekker pakket met twee bier en een heerlijk Old Amsterdam borrelplankje: kaasje, appelchutneymosterd en cranberry-notentoast.

Leuk als cadeau onder de boom, als kerstgeschenk voor je personeel of bijvoorbeeld als bedankje aan vrijwilligers! Heb je andere wensen, dat kan natuurlijk ook.

WILDDINER 2022

Wild in de brouwerij! Na twee jaar afwezigheid kon het weer: het wildseizoen vieren bij Vesting Brouwerij Comenius.

Onder de unieke gewelven van Bastion Nieuw Molen werd weer een sfeervolle lange tafel gedekt voor een viergangen wilddiner.

Dat betekent: in een intieme sfeer heerlijk genieten van Veluws wild, natuurlijk bijpassende wijnen van Ruijsdael en lekkere bieren. Uit onze kelders kwam speciaal voor deze gelegenheid ook een heerlijke oude bock die al jaren ligt te rijpen.

Volgend jaar weer!
https://comeniusbrouwerij.nl/wp-content/uploads/2022/10/wild2022.jpg
https://comeniusbrouwerij.nl/wp-content/uploads/2022/04/messjazzlogo.png

MESS JAZZ

Het gaat goed met deMess en Vesting Brouwerij Comenius. Dit ondanks de vervelende pandemie die hopelijk achter ons ligt. Dus vonden wij het een goed idee om de handen ineen te slaan en een groots en tevens intiem jazzfestival te organiseren, in de openlucht binnen de vestingwallen. Met natuurlijk een keur aan fantastische musici die ons land rijk is:

Jasper Blom Quartet (winnaar Boy Edgarprijs), de internationaal vermaarde Denise Jannah en de pianovirtuoos Michiel Borstlap.

Dit alles zal gaan plaatsvinden op respectievelijk 16 en 30 juli en 13 augustus bij de Vestingbrouwerij.

Kaartprijs is €25,- (en u kunt desgewenst vooraf een borrelplank bestellen) en de aanvang is 21:00. Vanaf 20:00 is de bar open!!! Kaarten via deMess. Klik op het logo hiernaast.

GREEN EGG WORKSHOP

In het Hemelvaartweekend organiseerde Comenius samen met Max Jaspers BBQ Catering weer een geweldige Green Egg BBQ Workshop.

Na de ontvangst met een lekker drankje, werd het tijd om aan de slag te gaan. Alle ingrediënten voor een heerlijk BBQ menu stonden gereed en aan de hand van de recepten werd lekker samen in groepjes op een eigen Green Egg gegrild.

Ondertussen werd er heerlijk genoten van mooie wijnen van Ruijsdael en lekkere biertjes.

Wellicht in het najaar nog een herfst editie! Wil je dit bijvoorbeeld voor je bedrijf of familie exclusief bij ons organiseren, neem dan gerust contact met ons op.
https://comeniusbrouwerij.nl/wp-content/uploads/2022/04/jaspers.jpeg
https://comeniusbrouwerij.nl/wp-content/uploads/2022/04/Clous.jpg

GOOIS WOONKAMERFESTIVAL

Zondag 15 mei hadden we zomaar Clous van Mechelen en Nol van Bennekom op het terras!

Hij heeft een theater programma gemaakt met
de liedjes van Tol Hansse. Ja, waarom? Clous is de componist van
de teksten van Tol. Ook is hij de producer van 4 langspeelplaten
en een CD die hij samen met Tol maakte.

Heerlijk om nog eens die nummers te zingen en van
daar dit programma vol Tol Hansse songs achter de piano met wat
aardige anekdotes over het vak en wat saxofoon voor de variatie!