Praktische informatie

Vesting Brouwerij Comenius is gevestigd in gebouwdeel C’ van Bastion Nieuw Molen uit 1679.

Wanneer je de brouwerij wilt bezoeken, neem je eerst de gang van fietsenmaker ‘Vestingfiets‘, waarna je op de ‘lage flank’ komt. Een verdiept grasveld dat toegang geeft tot de brouwerij.

De brouwerij is niet dagelijks geopend voor publiek. Wel wordt er op vrijwel elke vrijdag  gebrouwen. Je bent dan uiteraard welkom om een kijkje te komen nemen.

Op speciale dagen zoals de ‘Vestingzondagen, Open Monumentendag en Fotofestival Naarden, is ook het pop-up proeflokaal geopend om te kunnen genieten van een heerlijk biertje.

De bieren van Vesting Brouwerij Comenius zijn te verkrijgen bij ‘Ruijsdael‘ in de Marktstraat, Traiteur Forgeron in Bussum en in de betere lokale horeca in Naarden en Amsterdam. Kijk voor een complete lijst met adressen op onze Facebookpagina.

Bastion Nieuw Molen maakt deel uit van de vestingwerken van Naarden. De eigenaar -Stichting Monumentenbezit – zet zich in voor het behoud van cultureel erfgoed door verwerving, restauratie en exploitatie van beschermde bouwwerken.

De portefeuille van Monumentenbezit bestaat uit zeer diverse objecten. Vrijwel ieder type monument is vertegenwoordigd; kerken, kastelen of buitenplaatsen, vestingwerken, ruïnes, woonhuizen, gedenknaalden en grafmonumenten. De diversiteit van de portefeuille is uniek en bevat vijf top honderd monumenten. Kijk eens op de website van Monumentenbezit en ontdek ook alle andere prachtige locaties!